fbpx

SchoolModeOn are nevoie de dascăli dedicați profesiei lor!

Facebook
WhatsApp
Twitter

SchoolModeOn are nevoie de dascăli dedicați profesiei lor!

 

SchoolModeOn este un proiect care a crescut în ultimile 9 luni vegheat de cadre didactice cu experiență, dedicate și de un real profesionalism. Suntem mândri de ceea ce a putut realiza o mână de oameni și de impactul pe care acestă inițiativă îl are în momentul de față. Suntem prezenți deja în spațiul public TV Ultimul interviu TV (PrimaTV) și al marelor ziare Ultimul articol din presă, derulăm în momentul de față un program pilot în 5 unități școlare preuniversitare (Detalii aici), care însumează aproximativ 3500 de elevi și profesori, unde oferim tot suportul tehnic și materiale didactice necesare unui învățământ hibrid (la clasă sau de acasă) la cele mai înalte standarde de securitate și eficiență. La toate acestea se mai adaugă și un număr semnificativ de utilizatori care au descoperit platforma și avantajele ei de unii singuri și care o utilizează deja frecvent. La nici 5 luni de la lansarea oficială, SchoolModeOn a obținut prima bursă de finanțare în valoare de 3000$ (Detalii aici), bursă pe care a început deja să o distribuie în întărirea punctelor slabe ale conținutului distribuit.

Nu am fi ajuns aici, dacă acolo în culisele SchoolModeOn, nu ar fi existat niște dascăli excepționali, dedicați muncii lor și cu adevărat profesioniști, care ne-au înțeles scopul de la început și care au stat alături de noi atât la bine, dar mai cu seamă la greu. Au fost oamenii pentru care echipa Consiliului Director SchoolModeOn (CD SMO) nu a renunțat la menirea lui, chiar din contra a deschis în continuare uși care păreau de nepătruns și am dovedit prin aceasta că indiferent dacă suntem cinci ingineri IT tineri, putem face multe lucruri frumoase asemenea oamenilor mari, cu ani de experiență.

SchoolModeOn se pregătește pentru o nouă etapă, anume lărgirea actualelor grupuri de lucru existente sau crearea altora noi pentru alte discipline. În acest sens căutăm cadre didactice partenere (specializările Informatică și TIC, Istorie și Geografie) care activează în ciclul preuniversitar și care să se alăture echipei noastreScopul principal al parteneriatului îl constituie cooptarea în procesul de creare, verificare și difuzare a unor materiale educaționale (Software Educațional) elevilor de liceu.

Prin termenul de partener înțelegem acea persoană (obligatoriu cadru didactic care activează în învățământul preuniversitar) care se implică activ și voluntar în una sau în mai multe activități din următoarele:

 • Verificarea conținutului furnizat de echipa de implementare a SchoolModeOn. Această activitate constă în verificarea calității și corectitudinii științifice a materialelor noastre, funcție de specializarea pe care fiecare partener o deține și acceptă ca numele său să fie trecut în Secțiunea review a fiecărui material în parte, alături de data în care s-a făcut corectarea.
 • Implicarea activă în crearea conținutului furnizat pe platforma SchoolModeOn prin difuzarea de materiale proprii scrise și/sau electronice gata de publicare, prin completări proprii pe parcursul tehnoredactării materialului în cauză de către echipa SchoolModeOn și/sau susținere post publicare prin creare de topicuri adiționale și/sau de evaluare.
 • Implicare activă în procesul de difuzie a materialelor disponibile pe platforma SchoolModeOn, prin promovarea directă, la clasă, a oportunității lucrului într-un mediu organizat, sigur și accesibil cum este SchoolModeOn.
 • Pentru cadrele didactice care vor să se implice mai mult în modernizarea și îmbunătățirea calității actului didactic, SchoolModeOn le oferă posibilitatea de a intra în contact direct cu beneficiarii săi, prin intermediul videoconferințelor de tip meditație, în format unu la unu sau unu la mulți. Acestea au menirea de a aduce răspunsuri la întrebările apărute pe platformă și/sau primite pe canalele media disponibile ale SMO.
 • Persoană cu care SchoolModeOn încheie un parteneriat de Stocare a conținutului unui curs propriu oferindu-i suportul tehnic necesar utilizării acestuia în procesul de predare învățare pe care cadrul didactic îl exercită împreună cu elevii săi. Prin suport tehnic înțelegem totalitatea funcționalităților necesare pentru a transforma procesul educațional într-unul interactiv, atractiv pentru elevi, pe de o parte, dar și în crearea unui mediu facil de lucru pentru profesor, prin oferirea mijloacelor necesare unei monitorizări continue a progresului fiecărui elev sau student prin intermediul mijloacelor de evaluare sigure și moderne.
Care sunt avantajele unui profesor partener al SchoolModeOn?
 • Fiecare profesor partener are disponibilă o zona de lucru proprie ce deține toate mijloacele tehnice necesare dezvoltării unui curs propriu, disponibil online.
 • Prin intermediul acelei zone de lucru poate lucra de la distanță cu elevi săi, oferindu-le un act didactic de o calitate superioră, prin conținutul furnizat, dar și prin corectitudinea evaluărilor pe care le poate organiza prin intermediul platformei.
 • Un profesor partener SchoolModeOn care deține clasa II de activități, dezvoltă materiale educaționale disponibile online (Software Educațional) pentru care se eliberează adeverință de recunoaștere a meritelor.
 • Un profesor partener are acces la toată baza materială dezvoltată în parteneriat cu SchoolModeOn.
 • Partenerul SchoolModeOn se bucură de toată îndrumarea tehnică necesară pentru a învăța să utilizeze aplicații didactice noi.
 • Profesorul partener este introdus într-un adevărat proces de dezvoltare a materialelor, foarte asemanător cu ciclul de dezvoltare software v-cycle, proces care îl face un om cheie în ceea ce înseamnă procesul SchoolModeOn.
 • SchoolModeOn recunoaște toate drepturile de autor ale partenerilor noștri conform cu clauzele din Acordul de Parteneriat.
 • Suntem transparenți în ceea ce înseamnă secțiunile de review prin înregistrarea tuturor completărilor și a autorilor lor.
 • Vă puteți bucura de expunere și apreciere publică, chiar la nivel național, dacă implicarea este pe măsură.
 • Toată comunicarea se realizează în rețeaua internă pe baza accesului la domeniul @schoolmodeon.
 • Fiecare profesor partener are asignat un responsabil din CD SMO cu care poate discuta oricând orice fel de problemă.
 • Programul dvs. este responsabilitatea dvs., noi doar ne aliniem la al dvs. Deci programul este extrem de flexibil.
Cum devin partener cu SchoolModeOn?

Selecția profesorilor parteneri are mai multe etape simple, dar necesare pentru un management adecvat al resurselor umane.

Primul pas al etapei de selecție este anunțul pe care SchoolModeOn îl distribuie, precum acesta de față. Posibilul partener trebuie să răspundă acestui anunț printr-un e-mail la hrschoolmodeon@gmail.com în care să-și anunțe intenția de a participa și să specifice numele complet, liceul de proveniență, disciplina pe care o predă, numărul de telefon și e-mail-ul. Ca răspuns la acest e-mail SchoolModeOn va evidenția din nou clasele de parteneriat și vă va pune la dispoziție acordul de parteneriat, care va conține un număr de identificare unic. În acest moment, posibilul partener are confirmarea că a fost luat în evidență.

În a doua etapă a selecției, SchoolModeOn va stabili de comun acord cu candidatul o dată și o oră pentru o discuție online, pe Google Meet, de jumătate de oră, unde acesta o să se prezinte, noi o să detaliem scopul acordului și o să răspundem la toate întrebările acestuia legate de SchoolModeOn și Acordul de Parteneriat. Se recomandă o prezentare scurtă, dar în același timp una cuprinzătoare a carierei candidatului, având la îndemână și un CV.

În ultima etapă, funcție de cum decurge pentru candidat discuția cu noi, trebuie să trimită pe același e-mail acordul de parteneriat primit, completat, în termen de 24 de ore de la data discuției online, pentru confirmarea faptului că se alătură echipei noastre. În cazul în care nu mai dorește să încheie colaborarea cu noi, nu va mai trimite acordul completat. (Atenție! Acordul se consideră valid dacă are completate toate câmpurile și bifată cel puțin o clasă de parteneriat din cele 5 enumerate în cuprinsul său.) Ca răspuns la e-mail-ul candidatului noi o să vă dăm toate îndrumările necesare pentru accesarea platformei, a contului intern @schoolmodeon, dar și numele reprezentantului CD SMO care vă va prelua și introduce în procesul de dezvoltare al SchoolModeOn, asigurându-se că aveți toate cele necesare unui parteneriat productiv.

Așadar, dacă sunteți cadru didactic preuniversitar și considerați că v-ați putea implica în acest demers, oferind sprijin în una sau mai multe activități din cele prezentate sau, poate, aveți nevoie de mai multe detalii, așteptăm mesajul dvs. la adresa de e-mail hrschoolmodeon@gmail.com sau contactați-ne telefonic (vezi variantele mai jos), pănă la data de 05.12.2021, ora 18:00.

Ca atașamente puteți găsi în continuare descrierea proiectului SchoolModeOn, precum și acordul de parteneriat pe care echipa SMO îl propune pentru cadrele didactice.

Date de contact

Echipa SchoolModeOn
WebsiteSchoolModeOn-Site
FacebookSchoolModeOn-Facebook
InstagramSchoolModeOn-Instagram
E-mail (recomandate): hrschoolmodeon@gmail.com |schoolmodeon@gmail.com

Telefon: 0769 605 693 / 0787 780 58

error: Content is protected!