fbpx

Școala românească – modernă sau interbelică?

Facebook
WhatsApp
Twitter

Școala românească – modernă sau interbelică?

 

Atât România, cât și restul lumii traversează o epocă a tehnologiei, în care se pune accentul pe defectele oamenilor, cărora le vin în ajutor roboții, mașinile inteligente, etc. Poate multora dintre noi, în special copiilor, li se pare o schimbare benefică – dându-le oportunitatea să studieze cu ajutorul activităților interactive, având ca și suport calculatorul.

La prima vedere pare a fi un salt uriaș, un progres, dar situația este mult mai profundă. Nu se poate pune nimeni în calea acestei situații, deoarece nu este afectat doar sistemul de învățământ, ci toate instituțiile. Calculatorul oferă cantități majore de informații, iar la un singur click distanță putem afla orice ne interesează de pe internet, dar dacă scoatem profesorii și mentorii din viața noastră, cine ne mai poate motiva când anumite subiecte sunt inabordabile?

În viitor, profesorii vor dispune de toată tehnologia necesară încât să poate sta în fața elevilor și având răspuns la orice întrebare a acestora, pentru a le împărtăși din experiența lor, dar și să îi ajute să sintetizeze informația pentru a le da o mână de ajutor în alegerea drumului către viitor. Totuși, educația non-formală ocupă si va ocupa un loc mult mai important în procesul de educație din România, deoarece educația nu se rezumă doar la școală.

Atât timp cât scopul sistemului va avea ca principal formarea elevilor ca oameni, capabili să se adapteze societății, școala românească va fi una de succes.

Situația economică din România nu este una strălucită în momentul de față, iar investițiile în sistemul de învățământ nu reprezintă o prioritate, cel puțin pentru moment.

Tu cum vezi școala românească în momentul de față, modernă sau interbelică, dar pe viitor?

error: Content is protected!